Vasemmisto kehottaa suomalaisia kaatamaan epäreilun soten

Tiedote 30.3.2017

 

Vasemmistoliitto kehottaa verkkosivuillaan  kaikkia suomalaisia allekirjoittamaan ”kansan välikysymyksen” oikeudenmukaisen sote-uudistuksen puolesta.

– Haastamme myös muita puolueita ja ammattiliittoja mukaan, Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson linjaa.

Puolue vaatii hallitusta palaamaan soten alkuperäisiin tavoitteisiin hoitoketjujen sujuvoittamisesta ja kansalaisten tasa-arvon parantamisesta.

– Yhtiöittämismalli lisäisi eriarvoisuutta, nostaisi kustannuksia ja keskittäisi valtaa muutamalle, usein ulkomaisomisteiselle suuryritykselle, joiden toimintaan liittyy kyseenalaista verosuunnittelua niin yhteisöverojen kuin henkilöstöpalkkioiden osalta, Andersson sanoo.

Puolue kehottaa pakkoyhtiöittämisestä, yritysten kermankuorinnasta ja eriarvoisuuden lisäämisestä huolestuneita suomalaisia vetoamaan suoraan hallitukseen allekirjoittamalla vetoomuksen. Suomen sote-palvelut kaipaavat enemmän resursseja ja parempaa yhteistyötä, ei pakkoyhtiöittämistä ja yksityistämistä.

– Viime vuonna terveysalan yrityskauppoja tehtiin yli sata, mikä kertoo jättifirmojen jo valmistautuvan tulevaan. Hallitus arvioi itsekin sote-markkinoiden kaksinkertaistuvan yli 10 miljardiin vuodessa. Yritysvastuu ja yhdenvertaisuus vaikuttavat jäävän voitonteon jalkoihin, Andersson toteaa.

– Pääministeri Sipilä myönsi tiistaina 28.3. MTV3:n haastattelussa, että hallituksen esitys on toteuttamiskelvoton vähintäänkin aikataulun osalta ja että sitä pitää tarkastella perustuslain näkökulmasta. Tämä osoittaa, että kritiikkimme on koko ajan ollut oikeutettua ja perusteltua.

Sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistamisessa on palattava yhteiseen valmisteluun, jotta 100-vuotias Suomi saa ansaitsemansa hyvinvointipalvelut myös tulevaisuudessa, puolue linjaa.

Vetoomus luovutetaan hallitukselle ennen kuin eduskunta äänestää pakkoyhtiöittämistä tarkoittavasta valinnanvapauslainsäädännöstä.

Lisätietoja:
Li Andersson
+358 40 5088697

Oikeudenmukainen sote >>

Eduskunta käsittelee opposition 24.3. jättämää välikysymystä tiistaina 4.4. Välikysymyksestä käy ilmi, että koko oppositio on sitoutunut uudistamaan Suomen sosiaali- ja terveyspalvelut yhdessä laajasti hyväksyttyjen tavoitteiden pohjalta. Näitä ovat hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen ja terveyserojen kaventaminen, peruspalvelujen vahvistaminen sekä palvelujen yhdenvertainen saatavuus.

Tykkäsitkö artikkelista? Kerro siitä kavereillesi!
Jaa kavereille