Silvia Modig kirjastoseuran puheenjohtajaksi

Vasemmistoliiton Helsingin kaupunginvaltuutettu ja kansanedustaja Silvia Modig valittiin tänään Suomen kirjastoseuran puheenjohtajaksi Kirjastopäivillä Jyväskylässä. Modigin puheenjohtajuuskausi alkaa vuoden 2018 alussa.

Toimittajana ja eduskunnan sivistysvaliokunnan jäsenenä toiminut Modig näkee tehtävän tärkeänä, sillä hän uskoo kirjaston merkityksen kasvavan koko ajan.

– Kirjastoilla on tärkeä yhteiskunnallinen tehtävä. Puheenjohtajana haluan olla mukana edistämässä yhteiskunnan demokraattista kehitystä ja kansalaisten sivistyksellisiä oikeuksia.

Modig näkee kirjastot tasa-arvon tyyssijoina, joissa raha ei ratkaise eikä ketään asiakasta vieroksuta.

– Kuka tahansa voi viettää kirjastossa koko päivän sivistyksen ja virkistyksen parissa aivan ilmaiseksi, se on arvokasta, Modig sanoo.

Kirjastot opettavat digitaitoja, ja tarjoavat tilat töiden hakemiseen ja tekemiseen. Tuoreen selvityksen mukaan kirjastot myös ehkäisevät syrjäytymistä edistämällä lukutaitoa.

– Suomen kirjastoseura tekee erittäin tärkeää työtä Suomen yleisten kirjastojen toimintaedellytysten parantamiseksi. Koen, että näistä toimintaedellytyksistä on tärkeää pitää kiinni tällaisena klikkausmedian aikana, jolloin medialukutaitoa tarvitaan enemmän kuin koskaan.

Modig näkee, että mediakentän laajentuessa sosiaalisen median puolella meidän roolimme kirjaston käyttäjinä on muuttumassa.

– Olemme siirtymässä passiivisista kuluttajista aktiivisiksi tuottajiksi, Modig sanoo.

– Kirjaston kasvavasta merkityksestä kertoo myös se, että Helsinkiin valmistuu uusi keskustakirjasto, joka on merkittävä hanke ja vie kirjaston uuteen aikakauteen.

Jukka Relander on toiminut kirjastoseuran pitkäaikaisena puheenjohtajana vuodesta 2010 lähtien.

Suomen kirjastoseura on kaikille avoin ja sitoutumaton kansalaisjärjestö. Kirjastoseura perustettiin vuonna 1910 ja se vakiinnutti asemansa yhteiskunnallisena ja kulttuurisena vaikuttajana Suomessa jo toisen maailmansodan alkuun mennessä. Sen merkitys kirjastoalan kouluttavana ja ammatillista profiilia nostavana tahona on ollut merkittävä.

 

Tykkäsitkö artikkelista? Kerro siitä kavereillesi!
Jaa kavereille