Myllykoski tyrmää Häkämiehen puheet työajan pidentämisestä

– Ei kai Häkämies tosiaan usko että vuoden aikana teollisuuden ja pankkien suorittamat irtisanomiset olisivat jääneet tekemättä, vaikka työntekijät olisivat itse ehdottaneet palkan alennusta? Myllykoski kysyy.

Myllykosken mielestä Suomi ei pärjää maailmalla palkka-alella. Oikeistopoliitikot ja EK käyttävät Myllykosken mukaan häikäilemättömästi hyväkseen talouden heikkoa tilannetta uskotellessaan Suomen pelastuvan työntekijöiden kyykytyksellä. Kansanedustajan mukaan samaa sukua on myös pääministeri Kataisen uhkavaatimuksella esitetty työurien pidentäminen, vaikka siihen Myllykosken mukaan on aina pyritty, tosin kolmikantaisesti.

– Kilpailuyhteiskunnan kasvavassa paineessa on yksittäisten työntekijöiden työtaakka lisääntynyt ja liian monien työssä jaksaminen on jo nyt koetuksella. Oleellisempaa olisi miettiä, kuinka Suomen 250 000 työtöntä saataisiin kiinni työelämään, sanoo Jari Myllykoski

Kansanedustaja muistuttaa, että EK uhkaili jo kahdeksan tunnin työpäivää vaadittaessa maan ajautuvan konkurssiin lyhentyvästä työajasta johtuen. Myllykoski näkeekin, että lyhentynyt työaika on luonnollinen seuraus yhteiskunnan hyvinvoinnin ja varallisuuden lisääntymisestä.

– Lyhentyneestä työajasta huolimatta on Suomi tuoreimman tilaston mukaan maailman kolmanneksi kilpailukykyisin maa, muistuttaa Myllykoski

Lisätietoja: Jari Myllykoski 0505120648

Tykkäsitkö artikkelista? Kerro siitä kavereillesi!
Jaa kavereille