Aker Arcticin osto askel oikeaan suuntaan

Kansanedustaja Jari Myllykosken tiedote 19.12.2013.

Kansanedustaja Jari Myllykoski pitää meriteollisuuden suunnitteluyritys Aker Arcticin osake-enemmistön ostoa askeleena oikeaan suuntaan. Myllykoski kiittelee blogissaan valtion valmiutta lähteä aktiivisesti turvaamaan arktisen osaamisen säilymistä Suomessa.

Myllykosken mukaan on tärkeää, että valtio-omistusta ei suljeta pois etsiessä ratkaisuja meriteollisuuden turvaamiseksi.

– Jo aiemmin olisi pitänyt turvata Rauman telakka valtion ja muiden kotimaisten toimijoiden turvin. Rauma, Turku ja Helsinki muodostavat telakkateollisuuden ketjun, joka tulisi säilyttää kokonaisuudessaan, Myllykoski sanoo.

Telakkateollisuuden näkymät eivät Myllykosken mukaan ole STX:n ongelmista huolimatta synkeät. Uusien merenkulkuväylien avautuminen ja maailmantalouden elpyminen tuottavat tulevaisuudessa uusia tilauksia.  Uuden nousun mahdollistamiseksi on kuitenkin Myllykosken mukaan panostettava osaamisen kehittämiseen.

– Syntynyttä huippuosaamista ei myöskään saa menettää Suomesta ja nyt tehty ratkaisu on askel oikeaan suuntaan, Myllykoski toteaa.

Aiheesta lisää Jari Myllykosken blogissa: http://www.jarimyllykoski.com/blogi/338-aker-arcticin-osto-on-askel-oikeaan-suuntaan

Lisätietoa:  Kansanedustaja Jari Myllykoski, puh. (09) 432 3119

Tykkäsitkö artikkelista? Kerro siitä kavereillesi!
Jaa kavereille