Hanko-Hyvinkää – radan sähköistys etenee

Kansanedustaja Kari Uotilan tiedote 8.12.2013.

Kansanedustaja ja valtiovarainvaliokunnan liikennejaoston jäsen Kari Uotila kiittelee Hanko-Hyvinkää – radan huomioimista valiokunnan budjettimietinnössä. Eduskunnan valtiovarainvaliokunta edistää Hanko-Hyvinkää – radan sähköistämistä osoittamalla hankkeen suunnittelun loppuun saattamiseen ja valmisteleviin töihin määrärahaa ensi vuoden budjettiin.

Kari Uotila puhui asiasta sunnuntaina 8.12. Raaseporin Vasemmiston EU-vaalitapahtumassa.

– Sähköistys on ollut Hangon seudun asukkaiden ja yritysten toiveena pitkään. Monet Uudenmaan kansanedustajat, kuten Matti Saarinen ym. ovat pitäneet hanketta esillä aloitteiden ja esitysten muodossa monta vuotta. Tämän vuoden budjettiin saimme liikennejaostossa hanketta kiirehtivän lausuman, sanoi Uotila.

– Nyt olemme hallituspuolueiden kesken päässeet sopuun valtiovarainvaliokunnassa ja sen liikennejaostossa siitä, että lisäämme hallituksen budjettiesitykseen 2,6 miljoonan määrärahan hankkeen edistämiseen. Tavoitteemme on, että hankkeen varsinainen rakentaminenkin käynnistyy mahdollisimman pian.

Uotilan mielestä sähköistystä kiirehditään, sillä sähköistetty ratayhteys vähentää myös teollisuuden kuljetuskustannuksia ja junaliikenteen päästöjä. Radan sähköistystä koskeva päätös vaikuttaa VR:n veturihankintoihin ja se heijastuu välittömästi myös elinkeinoelämän investointeihin.

– Sähköistystä koskeva päätös on alueen kehityksen kannalta erittäin tärkeä, sillä Raaseporin seutu on nimetty äkillisen rakennemuutoksen alueeksi vuosiksi 2012 – 2015.

– Sähköistyksen aikaistaminen hyödyttää myös Hangon satamaa, sillä näin sitä voidaan käyttää enemmän vähentäen rikkidirektiivin tuomia lisäkustannuksia, sanoi Uotila.

Lisätietoja: Kari Uotila 050 512 3031

Tykkäsitkö artikkelista? Kerro siitä kavereillesi!
Jaa kavereille