Vasemmisto haastaa hallituspuolueet teollisuustalkoisiin

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän tiedote valtion vuoden 2014 talousarvion palautekeskustelusta 16.12.2013

Vasemmistoliitto vaatii lisäpanostuksia harmaan talouden torjuntaan ja ministeri Urpilaisen esittämää teollisuusohjelmaa toteutettavaksi. Vasemmistoliiton ryhmäpuheenvuoron käyttänyt valtiovarainvaliokunnan jäsen Kari Uotila haastoi puheessaan kaikki hallituspuolueet mukaan toimiin teollisuuden pelastamiseksi.

– Vasemmistoliitto tervehtii ilolla valtiovarainministeri Urpilaisen esitystä tuoda eduskunnalle vielä tällä vaalikaudella teollisuuspoliittinen ohjelma. Itse ehdotin tätä selontekona jo puoli vuotta sitten ja ehdotus sisältyy myös Vasemmistoliiton telakkatyöryhmän ehdotuksiin. Vasemmistoliitto haluaa ministeri Urpilaisen kanssa haastaa muutkin hallituspuolueet ottamaan kopin uudenlaisen aktiivisen teollisuuspolitiikan kehittämisessä, sanoi Uotila.

– Vaikka ohjelmilla ei teollisuutta pelasteta, niin silti hallituksen on onnistuttava myös tällä alueella. Kysynkin, ottaako pääministeri ja koko hallitus tosissaan vasemmistopuolueiden aloitteen teollisuuspoliittisesta ohjelmasta vielä tällä vaalikaudella.

Uotila vaati puheessaan myös lisätoimia harmaan talouden torjuntaan.

– 1000 miljardia euroa eli noin 20 kertaa Suomen vuosibudjetin verran menetetään EU maissa euroja harmaan talouden, talousrikollisuuden ja veronkierron seurauksena. Tämä vääristää kilpailua, murentaa moraalia ja vie varoja palveluilta.

– Myös Suomessa tarvitaan lisätoimia, eikä rakennepaketin osalta voi olla tältä osin tyytyväinen. Tarvitaan tilaajavastuun tehostamista, veronumeron käytön laajentamista ja lisäresursseja torjuntatyöhön.

– Mietinnössä todetaan selvästi, että tämä myös kannattaa. Kun poliisille on annettu harmaan talouden torjunnan edistämiseen kuusi miljoonaa vuodessa lisää, on saatu esimerkiksi vuonna 2012 36 miljoonaa rikoshyötyä takaisin. Aika hyvä vaikutus lisäpanostuksella, sanoi Uotila.

Lisätietoja: Kari Uotila 050 512 3031

Lue koko puhe:
http://www.vasemmisto.fi/puheet/puheita-2013/vasemmisto-haastaa-hallituspuolueet-teollisuustalkoisiin-2/

Tykkäsitkö artikkelista? Kerro siitä kavereillesi!
Jaa kavereille