Hallitus ajaa Pohjois-Suomen nuoret umpikujaan

Pohjois-Pohjanmaan Vasemmiston tiedote 17.6.2015

Hallitus ajaa Pohjois-Suomen nuoret umpikujaan

Pohjois-Pohjanmaan Vasemmisto on syvästi huolissaan Juha Sipilän johtaman porvarihallituksen suunnittelemien miljardileikkausten vaikutuksista.

Rajuja heikennyksiä on tulossa ainakin eläkkeisiin, lapsilisiin, opintotukeen, eläkeläisten asumistukeen, työttömyystukeen ja lääkekorvauksiin. Lisäksi Sipilän troikka leikkaa valtavia summia sosiaali- ja terveyspalveluista sekä koulutuksesta.

Keskiviikkona 17.6. Oulussa kokoontunut piirihallitus pitää käsittämättömänä sitä, että leikkausten vaikutuksia ei ole pyritty millään tavalla arvioimaan ennen päätöksiä.

– 90-luvun lamasta ja sen seurauksista ei ole näköjään opittu yhtään mitään, vaikka tutkimustietoa on runsain mitoin olemassa. Leikkauspolitiikka synnytti ikäluokan, josta liian moni on syrjäytynyt pysyvästi. Onko meillä varaa tehdä samat virheet uudestaan?

Piirihallitus pitää koulutukseen kohdistuvaa 600 miljoonan leikkauspakettia erityisen ongelmallisena Pohjois-Suomen kannalta. Leikkaukset iskevät pahiten pääministerin omalle kotiseudulle Pohjois-Pohjanmaalle alueen poikkeuksellisen suuren nuorisoikäluokan vuoksi.

Korkeatasoinen koulutus ja sen tuottamat innovaatiot ovat tähän asti olleet Suomen vahvuuksia. Panostukset koulutukseen ovat edistäneet tuottavuuden kasvua ja luoneet työpaikkoja myös ruuhka-Suomen ulkopuolelle.

– Sipilän hallitus lienee ensimmäinen hallitus Suomen historiassa, joka haluaa kouluttaa kansalaisia vähemmän ja huonommin, piirihallituksesta ihmetellään.

Kymmenesosa valtion yliopistorahoituksen leikkauksista kohdistuu Oulun yliopistoon, jonka budjetti vähenee ensi vuonna 7 miljoonalla eurolla.

Piirihallitus puolustaa kaikkien lasten oikeutta varhaiskasvatukseen. Siihen kohdistuvat leikkaukset ovat Pohjois-Pohjanmaan Vasemmiston mielestä tuhoisia maamme tulevaisuuden kannalta. Koulutuspolun ensimmäiset askeleet ovat tärkeitä. Hyvin toimiva varhaiskasvatus ehkäisee syrjäytymistä ja luo pohjaa opintielle jatkossa.

– Kysymys on yhtä aikaa inhimillisistä arvoista ja kansantaloudesta. Pienellä Suomella ei ole varaa harjoittaa kansakuntaa kahtia repivää politiikkaa.

Lisätietoja:
Pohjois-Pohjanmaan Vasemmiston pj.
Risto Kalliorinne
p. 050-5120477

Tykkäsitkö artikkelista? Kerro siitä kavereillesi!
Jaa kavereille