Onko ministeri Berner liike-elämän Troijan hevonen?

Kansanedustaja Hanna Sarkkisen tiedote 17.4.2016

Kansanedustaja Hanna Sarkkinen (vas.) on järkyttynyt julkisuudessa liikkuneista tiedoista, joiden mukaan liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.) suunnittelee Suomen liikennejärjestelmän laaja-alaista yksityistämistä.

– Ilmeisesti Bernerille ei riitä raideliikenteen ja postin avaaminen kilpailulle vaan hän suunnittelee myös liikenneinfrastruktuurin yksityistämistä. Ministeri haluaa ilmeisesti yksityistää kaiken näpeissään olevan kansallisomaisuuden, Sarkkinen toteaa.

Julkisuudessa olleiden tietojen mukaan liikenne- ja viestintäministeriössä suunnitellaan valtion väyläverkoston eli maanteiden, ratojen ja meriväylien yhtiöittämistä ja laajojen liikennejärjestelmien yksityistämistä.

– Herää kysymys, onko ministeri Berner liike-elämän Troijan hevonen valtioneuvostostossa? Vaikuttaa siltä että Bernerin ainoana tavoitteena on yksityistää suomalaisten yhteinen kansallisomaisuus yritysten voitontavoittelulle.

Sarkkinen epäilee, että ministerin suunnitelmat tulevat toteutuessaan kalliiksi suomalaisille.

– Jostainhan ne yritykset tuoton riipisivät ja se jostain on tietysti teiden ja väylien käyttäjiltä. Jos yritykset voisivat nostaa hintoja vapaasti pilviin, jäisi laskun maksajaksi Suomen kansa, Sarkkinen toteaa.

– Meillä on jo huonoja esimerkkejä siitä, mitä tapahtuu ja kuinka kalliiksi se tulee kun perusinfrastruktuuria yksityistetään. Hallituksen olisi syytä oppia virheestä, joka tapahtui kun Fortumin verkot myytiin Carunalle, joka teki valtavat hinnankorotukset.

– Pääministeri Sipilän pitää ampua alas Bernerin älyttömät suunnitelmat mahdollisimman pian, Sarkkinen vaatii.

Lisätietoja:
Hanna Sarkkinen 050 5122606

Tykkäsitkö artikkelista? Kerro siitä kavereillesi!
Jaa kavereille