Työntekijöiden kyykyttämisen on loputtava

Kansanedustaja Jari Myllykosken tiedote 8.12.2014

Vasemmistoliiton kansanedustaja Jari Myllykoski on pöyristynyt ABB:n Pitäjänmäen tehtaan pääluottamusmiehen työsuhteen päättämisestä. Pääluottamusmiehen erottaminen osoittaa ABB:n piittaamattomuutta työntekijöiden oikeuksista ja luottamusmiehen irtisanomissuojasta.

– Valitettavasti tapaus ei ole ensimmäinen hyökkäys palkansaajia kohtaan, vaan hiljattain olemme saaneet kuulla niin totalitaristisesta poliittisten lehtien kiellosta Sampo-Rosenlewin tehtaalla Porissa kuin toisaalta puheenvuoroja työehtojen heikentämisen puolesta, Myllykoski sanoo.

ABB:n Pitäjänmäen-tehdas on ollut viime kuukausina otsikoissa työntekijöiden protestoidessa yrityksen palkkalinjaa ja yksinvaltaista henkilöstöpolitiikkaa vastaan.  Näyttääkin siltä, että ABB halusi päästä eroon liian vahvasta työntekijöiden oikeuksien puolustamisesta.

– Kyseessä on uudenlainen vyörytys, jolla halutaan lyödä työntekijät passiivisiksi alamaisiksi, joille sanella työehdot. Työntekijöistä halutaan sekä halpoja että nöyriä, Myllykoski paheksuu.

– Tälle linjalle riittää myötäilijöitä niin työmarkkinajärjestöistä kuin politiikan maailmastakin. Eduskunta säätää lait ja ensi kevään vaaleissa ratkaistaan, tuleeko seuraavasta eduskunnasta työntekijöiden kyykyttäjien käsikassara vai palkansaajien puolustaja.

Lisätietoa: Kansanedustaja Jari Myllykoski, puh. (09) 432 3119, jari.myllykoski@eduskunta.fi

Tykkäsitkö artikkelista? Kerro siitä kavereillesi!
Jaa kavereille