Uuden polven presidentti Paavo Arhinmäki haluaa panostaa myös arvojohtajuuteen

– Kansainvälinen solidaarisuus on ainoa keino selvitä maapallon laajuisista ongelmista kuten ilmaston lämpenemisestä, aavikoitumisesta, sodista ja köyhyydestä, sanoo Vasemmiston presidenttiehdokas kulttuuri-, urheilu- ja tasa-arvoministeri Paavo Arhinmäki.

– Suomen pitää olla eturivissä vahvistamassa YK:n roolia. YK:n sivuuttaminen avaa portit mielivallalle ja vahvempien oikeudelle kansainvälisessä politiikassa. On tärkeää, että Suomi on mukana YK:n turvaneuvostossa, sanoo Arhinmäki.

Arhinmäen mukaan Suomi voi olla avoin ja hyväksyvä yhteiskunta. Hän korostaa presidentin roolia arvojohtajana.

– Ihmisiä ei pidä jaotella meihin ja muihin, hyviin ja huonoihin. Me olemme kaikki tärkeitä. Suomalaiset ovat sinnikkäitä, avarakatseisia ja auttavaisia. Presidenttinä haluan vaalia ja vahvistaa näitä kansallisia ominaisuuksiamme.

Arhinmäki haluaa vahvistaa myös pohjoismaista hyvinvointivaltiota.

– Suomi ei ole menestynyt sillä, että koko yhteiskunta revitään auki markkinavoimien ja ahneiden yritysjohtajien vapaaksi temmellyskentäksi.  Vahvuuksiamme ovat olleet kattava peruskoulutus, maksuton jatkokoulutus, tasaiset tuloerot ja kattavat hyvinvointipalvelut. Nyt Eurooppaa raastavassa taloudellisessa epävarmuudessa näiden turvaaminen on ensiarvoista.

– Hyvinvointivaltio tarkoittaa myös oikeutta työhön ja kunnon toimeentuloon. Myös tulo- ja terveyserojen kaventaminen on edellytys hyvälle yhteiskunnalle. Suomi pärjää vain, jos se pitää huolta jokaisesta täällä asuvasta.

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt: eduskunta-avustaja Antero Eerola puh. 050 5741528

Tykkäsitkö artikkelista? Kerro siitä kavereillesi!
Jaa kavereille