Hallitus unohtanut pohjoisen liikenneverkon

Pohjois-Pohjanmaan Vasemmiston tiedote 4.6.2014
Pohjois-Pohjanmaan Vasemmisto on huolissaan maakunnan liikenneinfran kunnosta ja erityisesti korjausvelan kasvamisesta pohjoisen Suomen teillä.

Kesän päällystystyölista kertoo karua kieltään perustienpidon rahoitustason romahduksesta. Kymmenen vuotta sitten teitä päällystettiin kaksi kertaa enemmän kuin nykyään. 4 000 kilometristä on tultu kahteen tuhanteen koko Suomen alueella. Pohjoisessa pudotus on ollut keskimääräistä rajumpi.

– Kattava, ympäri vuoden luotettavasti toimiva tieverkko on elintärkeä Pohjois-Pohjanmaan asukkaille sekä elinkeinotoiminnalle, keskiviikkona Oulussa kokoontunut piirihallitus muistuttaa.

– Hallitus leikkasi kevään kehysriihessä perusväylänpidon rahoituksesta 100 miljoonaa euroa silloisen liikenneministerin Merja Kyllösen vastustuksesta huolimatta.

Kyllönen ajoi ministerinä rahan osittaista siirtämistä väylien peruspitoon lähinnä eteläiseen Suomeen keskittyviltä uudishankkeilta. Nyt hallituksesta puuttuvat pohjoisen Suomen edustajat ja kyyti on kylmää.

Piirihallitus ihmettelee, kuka nykyisen hallituksen ministereistä ylipäätään hoitaa liikenneasioita.

– Ensin miljardisalkusta vastasi lähinnä eurovaalikampanjaansa keskittynyt Henna Virkkunen ja nyt pestiä ei hoida kukaan. Onko hallitus unohtanut liikenneministerin salkun Ala-Tikkurilan Shellille, piirihallituksesta kysytään.

– Ilman uusia panostuksia maanteiden kunto ja palvelutaso romahtavat ja sillä on merkittäviä vaikutuksia Pohjois-Suomen elinkeinoelämälle. Vasemmiston määrätietoisin toimin saimme rahoituksen Seinäjoki-Oulu -radan perusparannukselle. Kuka nyt huolehtii pohjoisen perusväylänpidon rahoituksesta?

Lisätiedot:

Pohjois-Pohjanmaan Vasemmiston pj
Risto Kalliorinne
p. 050 512 0477

Tykkäsitkö artikkelista? Kerro siitä kavereillesi!
Jaa kavereille